ANTSITE.EU

Check the antsite!

Cataglyphis hispanica

: 12 mm (monogyn)
🐜: 7 – 12 mm (polimorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 30°C
❄️: November – Február (15 – 18°C)

Clear

Cataglyphis hispanica

Description

Melegkedvelő, fürge, agresszív, hangyafaj, talajban fészkel az Ibériai-félsziget meleg területein. Önálló államalapítású, egykirálynős (monogyn), és mivel polimorf faj, így dolgozóinál több kaszt is megjelenik (minor, media és major), gyakran jelentős méretbeli különbségekkel. Ideális körülmények és sok protein mellett a kolónia dinamikusan növekszik. A királynő és a dolgozók egyaránt hamvasfekete színűek, fejükön és torukon néha enyhe, vöröses árnyalat figyelhető meg. Testüket finom, ezüstös színű szőrök borítják. Talajnak homokot, vagy apróbb kavicsot érdemes szórni élőhelyükre. Nagyon tiszta faj, területüket aktívan művelik, a szemetet száraz helyre pakolják a fertőzések megelőzése miatt. Látásuk jó, vizuálisan is képesek tájékozódni, ezért inkább nappal aktívak.  A kolónia egyedszáma a néhány száz dolgozót éri el csupán, ezért ideálisak közepes és nagy méretű formikáriumokba, terráriumokba, akár élethosszig. Dolgozói a talajszinten magányosan vadásznak, de ha szükség van rá, segítenek egymásnak feldarabolni vagy hazacipelni a zsákmányt.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia meleg hatására gyorsan szaporodik, a nyári időszakban fűtés ajánlott a gyorsabb szaporodás miatt! A kifejlett kolónia néhány száz főből áll.

Teleltetés: Enyhe teleltetést igényel, 15-18°C-on, November végétől Februárig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

 

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Cataglyphis hispanica”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.