ANTSITE.EU

Check the antsite!

Cataglyphis aenescens

Fast, but a bit shy ant species which likes warm habitat. Polygyne, polimorph. Between ideal conditions if they get much protein the colony grows very well.

Clear

Cataglyphis aenescens

Description

Melegkedvelő, fürge, fényesfekete színű hangyafaj, talajban fészkel homokos területeken, sztyeppéken. Önálló államalapítású, többkirálynős (polygyne), dolgozóinál több kaszt is megjelenik (minor, media és major), tehát polymorf is. Ideális körülmények és sok protein mellett a kolónia dinamikusan növekszik. Agresszív területőrzők. Talajnak a homokot kedvelik, melyet jellegzetes kaparásukkal alakítanak kedvük szerint. Nagyon tiszta faj, területüket aktívan művelik, a szemetet száraz helyre pakolják a fertőzések megelőzése miatt. Látásuk jó, vizuálisan is képesek tájékozódni, ezért inkább nappal aktívak.  A kolónia egyedszáma a néhány száz dolgozót éri el csupán, ezért ideálisak közepes és nagy méretű formikáriumokba, akár élethosszig. Dolgozói a talajszinten magányosan vadásznak, de ha szükség van rá, segítenek egymásnak feldarabolni vagy hazacipelni a zsákmányt.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia meleg hatására gyorsan szaporodik, a nyári időszakban fűtés ajánlott! A kifejlett kolónia néhány száz főből áll.

Teleltetés: 5-8°C-on, November végétől Március végéig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

 

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Wintering

1 review for Cataglyphis aenescens

  1. Valentin (verified owner)

    Nekem kb. most 50-60 dolgozós kolóniám van. Elég mozgékonyak, jó mászók és aktívak, bár ha rovart vagy egyéb hasonló táplálékot adunk nekik, elég félénkek tudnak lenni, érdemes az orruk elé tenni inkább. Homokot vagy valami homokszerű anyagot tényleg érdemes beszórni nekik, (persze csak mértékkel) mert szeretnek “munkálkodni” vele. Kezdőknek is tökéletes.

    Az AntsHungary pedig nagyon segítőkészek, minden kérdésre válaszolnak, csak ajánlani tudom őket 🙂

Add a review

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.