ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus turkestanus

Popular and really spectacular, big sized ant species. The queen's color can be in different shades. Mostly recommend for experienced ant keepers, because need much patience to found a colony with them, but if they reach the 25 worker number the colony became stable, and their keeping would be much easier than in the first period. The queen is 12mm long, the workers 6-12mm. They have three different worker-castes: minor, media and major. Recommend to hibernate them during the winter, from end of November until March on 6-10°C.

Clear

Camponotus turkestanus

Description

Kezdőknek is ajánlott, monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, polymorf hangyafaj, három dolgozókaszt jelenik meg náluk (minor, media, major). Külsejük igen látványos, a királynő és a dolgozók egyaránt élénksárgák, de a színezet egyénenként is eltérhet. Az államalapítás sok türelmet igényel, kissé időigényes folyamat náluk, viszont a kolónia nagyjából 25 dolgozótól már stabilnak mondható, és innentől tartásuk jóval egyszerűbbé válik, mint a kezdetekkor. A kifejlett boly egyedszáma mindössze a száz dolgozót éri el csupán, ezért nem kell attól tartanunk, hogy túlnőnek rajtunk. Más hangyákkal szemben félénkek, meghúzódók, kerülik a konfliktust, nyílt harcok helyett általában inkább megfutamodnak. A természetben talajban fészkelnek, kövek alatt. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Meleg hatására aktívabbak, és gyorsabban fejlődnek. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 15-30 dolgozót nevelnek, de a harmadik évben már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot, amely kifejlettnek számít ennél a fajnál.

Teleltetés: Enyhe teleltetést igényel, Novembertől Februárig 15°C-on.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Additional information

Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozóméret

,

Dolgozó kasztok

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Camponotus turkestanus”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.