ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus tergestinus

: 13 – 14 mm (monogyn)
🐜: 6 – 10 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: November – Március (5 – 8 °C)

Clear

Camponotus tergestinus

Description

Nagy méretű, önálló államalapítású, monogyn (egykirálynős) hangyafaj, mely főleg Délkelet Európában és a Balkánon fordul elő. Fákon élnek, fészkük gyakran több méteres magasságban található az ágakban vagy törzsekben. Ritka hangyafaj, egyelőre kevés élőhelye ismert, és életmódja miatt csak elvétve találnak belőle példányokat. Polymorf, tehát három különböző méretű dolgozó jelenik meg náluk (minor, media, major). A királynő és a dolgozók egyaránt nagy méretűek, testük fekete, lábaik élénksárga színűek. A major kasztnak és a királynőnek a feje robusztus, széles, harapásuk erős. Kis létszámú, pár száz dolgozóból álló kolóniát alapítanak, más hangyákkal szemben félénkek, meghúzódók, kerülik a konfliktust, nyílt harcok helyett általában inkább megfutamodnak. Táplálékforrásaikat nem őrzik, dolgozóik magányosan keresgélnek a lombkoronaszinten, főleg éjszaka.  A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás:
A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 5-15 dolgozót nevelnek, de a harmadik évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot.

Teleltetés: 5-8°C-on, November végétől Március végéig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

,

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Camponotus tergestinus”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.