ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus sayi

: 11  mm (monogyn)
🐜: 3 – 7 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 70%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Clear

Camponotus sayi

Description

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású amerikai hangyafaj. Polymorf, dolgozói három különböző méretben jelennek meg (minor, media, major). Szívós faj, jól tűri az átmeneti víz-, vagy táplálékhiányt. Jellegzetesen hosszúkás formájú hangyák, fejük és toruk élénkvörös, potrohuk fekete. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 25-35 dolgozót nevelnek, de a harmadik évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A kifejlett kolónia néhány ezer dolgozóból áll.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni, azonban a téli időszakban, nagyjából Decembertől Februárig leáll a petézéssel. Ilyenkor nem érdemes fűteni, szobahőmérséklet ajánlott, etetni viszont ugyanúgy kell őket.

Additional information

Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

,

Wintering

1 review for Camponotus sayi

  1. T. Barbara

    Nálunk 1 éves a kolónia, minor media major pipa, most nagy náluk a baby boom. Első évben már megjelent a major.
    Látványosak, szép a színük, nem válogatósak a kaját illettően. Gyorsak tudnak lenni, inkább eliszkolnak mintsem támadnak.
    Kezdőként kaptuk a királynőt, és mára egy gyönyörű kolónia mamája. Csak ajánlani tudjuk!

Add a review

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.