ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus sanctus

: 15 mm (monogyn)
🐜: 7 – 14 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 22 – 28°C
❄️: –

Clear

Camponotus sanctus

Description

Nagy méretű, monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, polymorf hangyafaj. Három dolgozókaszt jelenik meg náluk (minor, media, major). Dolgozói masszívak, erősek és szívósak. A királynő fényesfekete, látványos, sárga színmintázattal a hasi oldalán és a potroha elején. A dolgozók feje és potroha fekete, toruk sárga, és náluk is megjelenik a potroh elején a sárgás színátmenet. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Kissé agresszívek, de csak akkor támadnak, ha megzavarják a fészküket. Meleg hatására aktívabbak, és gyorsabban fejlődnek. A természetben sztyeppés vagy félsivatagos területeken fészkelnek, jól tűrik az átmeneti szárazságot. Több ezer egyedből álló kolóniát alapítanak. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is. Lassú szaporodása miatt sok türelmet igényel a kolónia indítása királynőről, ezért tartása a kezdetektől inkább a tapasztaltabbaknak ajánlott. Ha már van a bolyban 20-25 dolgozó, akkor viszont már kezdőknek is ajánlott faj lehet.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 25-40 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk, amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem igényel teleltetést.

Additional information

Weight 0.030 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Habitat

,

Államforma

Kolóniaméret

,

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Wintering

1 review for Camponotus sanctus

  1. Vörös Kristóf

    nagyon látványos szívós hangyák korrekt eladók de csak kicsit tapasztaltabbaknak ajánlom mert hajlamosak arra hogy megegyék a fiasítást cserébe két három hét után a királynő elkezd viszonylag gyorsan petézni

Add a review

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.