ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus rufoglaucus (red)

♛: 12 mm (monogyn)
🐜: 6 – 10 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 70%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Clear

Camponotus rufoglaucus (red)

Description

A Camponotus rufoglaucus faj egyik ritka, látványos, vörös színű változata. Monogyn, egykirálynős hangyafaj, dolgozói 6-10 mm-esek, mindössze pár száz dolgozóból álló kolóniát alapítanak, melyet a természetben a talajba ásnak. Viszonylag félénk faj, de már kisebb egyedszámnál is leleményesen megtalálják a szükséges élelmet. Polymorf faj, tehát három dolgozókaszt jelenik meg náluk: minor, media és major. Mivel nem alapít nagy kolóniát, ezért a boly élethossza alatt sem növi ki a közepes és nagy méretű hangyafarmokat.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 25-40 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk, amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket.

Teleltetés: Teleltetést nem igényel, téli pihenőidőszakot azonban igen, ezért ez idő alatt ne fűtsük őket közvetlenül, hagyjuk nyugodtan, szoba-hőmérsékleten. A pihenőidőszak közben is etessük, hiszen ekkor is aktív marad és szaporodik.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

,

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Camponotus rufoglaucus (red)”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.