ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus rufifemur

: 17-18 mm (monogyn)
🐜: 5-15 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 70%
🌡️: 22 – 28°C
❄️: –

Clear

Camponotus rufifemur

Description

Nagyon jellegzetes, látványos külsejű, monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, ázsiai hangyafaj. A királynő teste hosszúkás, torán és potrohán vöröses mintázat látható. Feje nagy és széles, harapása erős. A dolgozók többféle méretben jelennek meg, a kicsi minorok kevésbé különleges megjelenésűek, de a majorokra szintén jellemző a robusztus, széles, jellegzetes fejforma. A királynő és a dolgozók testét egyaránt hosszú szőrök borítják, és a fajra jellemzően a lábaik vörösesek, néha sárgásak. Alapvetően inkább visszahúzódó faj, de agresszíven védekezik és támad, ha meg kell védenie magát, vagy élelmet kell szereznie. A természetben fák ágaiban élnek, ahol erős harapásuknak köszönhetően könnyedén tudják bővíteni élőhelyüket. A csúszós és az érdesebb felületeken egyaránt jól másznak. Rátermett, leleményes faj, ideális körülmények között dinamikusan szaporodik, de tartása türelmet igényel, kezdetben óvni kell a királynőt a felesleges stressztől. Már az első generációk dolgozói is aktívan járnak ki a fészekből élelmet szerezni. Egyaránt tarthatjuk plexi vagy szivacsos fészkes formikáriumban is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: Szapora faj, a kolónia már kezdetben is meglehetősen gyorsan fejlődik, ideális esetben az első hónapokban kinevelnek 10-20 dolgozót. A kifejlett kolónia nagyjából 2-3000 dolgozóból áll.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni, az ideális tartási hőmérséklet nagyjából 25°C.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

,

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Camponotus rufifemur”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.