ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus lownei

magyar neve: ragyogó lóhangya
: 12 mm (monogyn)
🐜: 6 – 10 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Clear

Camponotus lownei

Description

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, polymorf faj, három dolgozókaszt jelenik meg náluk (minor, media, major). Dolgozói nagyok, masszívak, erősek és szívósak. Színezetük látványos, a királynő és a dolgozók egyaránt fényesfeketék, sárgás lábakkal. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Agresszív hangyák, harapásuk erős, azonban az emberre nem veszélyesek. Meleg hatására aktívabbak, és gyorsabban fejlődnek. Több ezer egyedből álló kolóniát alapítanak. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 10-20 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni, azonban a téli időszakban, nagyjából Decembertől Februárig leáll a petézéssel. Ilyenkor nem érdemes fűteni, szobahőmérséklet ajánlott, azonban aktívak maradnak, és etetni is ugyanúgy kell őket.

Additional information

Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

,

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Camponotus lownei”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.