ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus cruentatus

12,500 Ft

: 15 mm (monogyn)
🐜: 6 – 14 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 22 – 28°C
❄️: November – Február (15 °C)

Clear

Camponotus cruentatus

Description

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, polymorf faj, három dolgozókaszt jelenik meg náluk (minor, media, major), dolgozói nagyok, masszívak, erősek és szívósak. Mattfekete színűek, látványos, rozsdabarna színű mintázattal a potrohuk elején. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Agresszív hangyák, harapásuk erős, azonban az emberre nem veszélyesek (nem képesek átharapni a bőrt). Általában nyitott, napsütötte helyen fészkelnek, kövek alatt, a talajban, vagy holtfákban. Ritkán vadásznak nagyobb prédára, de a dolgozók időnként összefognak egy-egy nagyobb elhullott rovar feldolgozásakor. Meleg hatására aktívabbak, és gyorsabban fejlődnek. Több ezer egyedből álló kolóniát alapítanak. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 10-20 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket. A kifejlett kolónia elérheti akár a több ezer dolgozót is.

Teleltetés:  Mediterrán teleltetést igényel, 15°C-on, November végétől Februárig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

,

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

,

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Telelő

2 reviews for Camponotus cruentatus

  1. Rakmányi Szilárd (verified owner)

    Rendkívül szép faj, csak ajánlani tudom 🙂

  2. Dávid (verified owner)

    Másfél nap alatt ideért Mohácsra a Királynő, 3 bábbal, 2 lárvával és jópár petével. Extra biztonságosan becsomagolva. Köszönöm szépen! 🙂

Add a review

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.