ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus castaneus

Big sized American ant species which build their nest in woods. The queen is 16 mm long, reddish-yellow, workers 7-10 mm long, yellow colored. To found a colony needs a few patience with this species, because the big sized ants needs more time from egg to worker, than with the small sized ant. The colony is shy at the beginning but if the worker number reach the 50 worker number, they became more brave, and much easy to feed and keep them. They eat honey (or sugarwater) and insects. They need a few winter hibernating for 3 months on 8-10°C.

Clear

Camponotus castaneus

Description

Nagy méretű, fában fészkelő amerikai hangyafaj. A királynő és a dolgozók egyaránt egyedi, vöröses-sárga színűek. A bolyalapítás türelmet igényel ennél a fajnál, ugyanis a nagy méretű hangyák fejlődése jóval hosszabb petétől a dolgozóig, mint a kis méretűeké, ezért inkább tapasztaltabb hangya tartóknak ajánljuk.  Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, polymorf faj, tehát három dolgozókaszt jelenik meg náluk (minor, media, major), dolgozói nagyok, masszívak, erősek és szívósak. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Agresszív hangyák, harapásuk erős, azonban az emberre nem veszélyesek (nem képesek átharapni a bőrt). Fészküket holtfákba rágják bele, jól tűrik a szárazabb környezetet is. Meleg hatására aktívabbak, és gyorsabban fejlődnek, viszont a túl melegben hajlamosak lehetnek passzívvá válni. Dolgozói talaj szinten és a fák tetején egyaránt keresgélnek. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 10-20 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni!

Additional information

Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Camponotus castaneus”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.