ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus atriceps

♛: 15 mm (monogyn)
🐜: 7 – 13 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 70%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Clear

Camponotus atriceps

Description

Látványos, monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, polymorf, dél-amerikai hangyafaj. Három dolgozókaszt jelenik meg náluk (minor, media, major). Dolgozói masszívak, erősek és szívósak. Egyedi megjelenésük és nagy méretük miatt közkedveltek a hobbi hangyászok körében. Fejük és toruk fényesfekete, potrohuk sárgás árnyalatú, különösen a dolozóké. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Néhány ezer egyedből álló kolóniát alapítanak. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is. Lassú szaporodása miatt sok türelmet igényel a kolónia indítása, különösen stresszmentes környezetet kell biztosítani, ezért tartása királynőről indítva csak a tapasztaltabbaknak ajánlott! Ha az egyedszám eléri a néhány dolgozót, tartásuk jóval egyszerűbbé válik, és később a szaporodásuk is gyorsabb ütemben folytatódik. Egyenlőre még keveset tudunk a faj egyedi jellegzetességeiről.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 25-40 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk, amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt, felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket. A kifjelett kolónia néhány ezer egyedből áll.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem igényel teleltetést.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

,

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Camponotus atriceps”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.