ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus albosparsus

: 10 mm (monogyn)
🐜: 4–8 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Clear

Camponotus albosparsus

Description

Kezdőknek is ajánlott, monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, polymorf hangyafaj, három dolgozókaszt jelenik meg náluk (minor, media, major). Dolgozói masszívak, erősek és szívósak. A királynő fekete színű, a hasi oldala vörösessárga. A dolgozók feje fekete, toruk vöröses, a potrohuk elején két sárga folt látható. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Meleg hatására aktívabbak, és gyorsabban fejlődnek. Néhány ezer egyedből álló kolóniát alapítanak, a talaj szinten és a növényzeten egyaránt keresgélnek élelem után. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 25-40 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk, amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni, azonban a téli időszakban, nagyjából Decembertől Februárig leáll a petézéssel. Ilyenkor nem érdemes fűteni, szobahőmérséklet ajánlott, azonban aktívak maradnak, és etetni is ugyanúgy kell őket.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Habitat

Tartási nehézség

Államforma

Kolóniaméret

,

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Wintering

1 review for Camponotus albosparsus

  1. Papp András (verified owner)

    Nagyon szép faj, nálam nagyjából már harmincan vannak, kb 2-3 hónapja érkeztek, 4-5 dolgozóval. Egész stabilan szaporodnak. Arezgéseket annyira nem kedvelik, ha etetek és kicsi rezgést kapnak, agresszívan lépnek fel. Én ajánlani tudom őket! 🙂

Add a review

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.