ANTSITE.EU

Check the antsite!

Aphaenogaster longiceps

magyar neve: ausztrál karcsúhangya
: 11 mm (monogyn)
🐜: 5 – 8 mm
🍽️: méz + magok + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Clear

Aphaenogaster longiceps

Description

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású hangyafaj. A királynő és a dolgozók sárgásbarna színűek, testtartásuk jellegzetes, hosszú, két bütyökből álló potrohnyelükkel ferdén megemelve tartják a potrohukat. Ausztrália erdeiben kövek vagy holtfák alatt élnek, ezért a közepes vagy magas párát kedvelik. Fullánkos dolgozói főleg a talaj szinten keresgélnek, ritkán másznak magasabbra. Környezetüket aktívan alakítják. Tartása egyszerű, kezdőknek is ajánlott, aktivitása, látványos megjelenése, nagy mérete miatt közkedvelt és keresett hangyafaj.

Etetés: Méz illetve rovarok mellett adhatunk nekik időnként kis mennyiségben olajos magvakat is (pl.: dió, mogyoró, napraforgó), hogy meg legyen minden szükséges táplálékuk.

Szaporodás: Kezdetben lassan, később egyre gyorsabban szaporodnak. Első évben 30-40 dolgozót nevelnek, második évben már elérhetik a néhány száz dolgozós egyedszámot. A kifejlett boly meglehetősen népes, több ezer dolgozó is megjelenhet. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem igényel teleltetést.

Additional information

Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Aphaenogaster longiceps”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.