ANTSITE.EU

Check the antsite!

Aphaenogaster dulcineae

13.69

magyar neve: spanyol karcsúhangya
: 6 mm (monogyn)
🐜: 3 – 4 mm
🍽️: méz + rovarok + olajos magok
💧: 50 – 70%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: November – Február (15°C)

Clear

Aphaenogaster dulcineae

Description

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású faj. A királynő feje és tora barnásfekete, potroha sárga. A dolgozók sárga színűek, testtartásuk jellegzetes, hosszú, két bütyökből álló potrohnyelükkel ferdén megemelve tartják a potrohukat. A természetben kövek vagy holtfák alatt élnek, ezért a közepes vagy magas párát kedvelik. Fullánkos dolgozói főleg a talaj szinten keresgélnek, ritkán másznak magasabbra. Érzékeny a páratartalom ingadozásra, ezért tartásuk inkább tapasztaltabbaknak ajánlott. Túl száraz környezetben az utódok fejlődése lelassulhat.

Etetés: Méz illetve rovarok mellett adhatunk nekik időnként kis mennyiségben olajos magvakat is (pl.: dió, mogyoró, napraforgó), hogy meg legyen minden szükséges táplálékuk.

Szaporodás: Kezdetben lassan, később egyre gyorsabban szaporodnak. Első évben 30-40 dolgozót nevelnek, második évben már elérhetik a néhány száz dolgozós egyedszámot. A kifejlett boly meglehetősen népes, több ezer dolgozó is megjelenhet. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: Enyhe teleltetést igényel, Novembertől Februárig 15°C-on.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Additional information

Élőhely

Tartási nehézség

Kolóniaméret

Államforma

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Aphaenogaster dulcineae”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.