ANTSITE.EU

Check the antsite!

Aphaenogaster beccarii

magyar neve: hosszúlábú karcsúhangya
: 8 mm (monogyn)
🐜: 5 – 6 mm
🍽️: méz + rovarok + olajos magok
💧: 50 – 70%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: –

Clear

Aphaenogaster beccarii

Description

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, ázsiai hangyafaj. A királynő feje és tora barnásfekete, potroha fekete. A dolgozók barnás színűek, testtartásuk jellegzetes, hosszú, két bütyökből álló potrohnyelükkel ferdén megemelve tartják a potrohukat. A természetben kövek vagy holtfák alatt élnek, ezért a közepes vagy magas párát kedvelik. Hosszú lábú, fürge dolgozói nagy területet képesek bejárni, és főleg a talaj szinten keresgélnek, ritkán másznak magasabbra. Környezetüket aktívan alakítják. Nagyobb méretű formikáriumban ajánljuk tartani, tartása egyszerű, kezdőknek is ajánlott hangyafaj.

Etetés: Méz illetve rovarok mellett adhatunk nekik időnként kis mennyiségben olajos magvakat is (pl.: dió, mogyoró, napraforgó), hogy meg legyen minden szükséges táplálékuk.

Szaporodás: Kezdetben lassan, később egyre gyorsabban szaporodnak. Első évben 30-40 dolgozót nevelnek, második évben már elérhetik a néhány száz dolgozós egyedszámot. A kifejlett bolyban néhány ezer dolgozó jelenhet meg. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: Trópusi faj, nem igényel teleltetést.

Additional information

Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Aphaenogaster beccarii”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.