ANTSITE.EU

Check the antsite!

Anonychomyrma biconvexa

magyar neve: ausztrál tigrishangya
: 13 mm (monogyn)
🐜: 4 – 6 mm
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 23 – 26°C
❄️: –

Clear

Anonychomyrma biconvexa

Description

Kezdőknek is ajánlott, monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, ausztrál hangyafaj. A királynő jellegzetes formájú feje vörös színű, tora és potroha fekete. Kis méretű dolgozói agresszívek és leleményesek, jól alkalmazkodnak a környezetükhöz és minden élelmet hamar megtalálnak. Érdekes módon a természetes élőhelyén ez a faj még a tűzvészekhez és egyéb katasztrófákhoz is remekül képes alkalmazkodni, ő az egyik első faj, amely képes újra elszaporodni az efféle katasztrófák után. Kicsi fekete dolgozói meglehetősen territoriálisak, talajszinten és a fákon egyaránt fürgén keresgélnek. Más hangyákkal szemben is harciasak, rágóik mellett erős illatú sav kiválasztásával védekeznek ellenük.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 25-40 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A kifejlett kolónia meglehetősen népes, akár többezer egyedből is állhat.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem igényel teleltetést.

Additional information

Tartási nehézség

,

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Anonychomyrma biconvexa”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.