ANTSITE

International Ameisen Seite!

Oecophylla smaragdina (Weberameisen)

magyar neve: ázsiai szövőhangya
: 20-22 mm (polygyn)
🐜: 8-12 mm
🍽️: méz + rovarok
💧: 70 – 90%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Auswahl zurücksetzen

Oecophylla smaragdina (Weberameisen)

Beschreibung

Látványos, önálló államalapítású, többkirálynős (polygyn) hangyafaj. Fészküket a lombkorona szinten lárváik által kiválasztott szövetszerű anyagból szövik, közben mindenféle építőanyagot felhasználnak, amihez csak hozzájutnak. A természetben általában levelekből építkeznek, de formikáriumban felhasználhatnak talajdarabokat, vagy bármilyen egyéb berendezési tárgyakat is. Az agresszív, territoriális dolgozók között rendkívüli együttműködés figyelhető meg a fészeképítés és a vadászat során. Prédájukat lefogják, majd erős rágóikkal és hangyasavval semlegesítik. Nagyon leleményes és találékony faj, nagy területet járnak be keresgélés közben, így minden élelmet elfogyasztanak, amit találnak. Bár nagy méretűek és nem képesek az apró réseken kiférni, de különösen jól tapadnak mindenféle felületen, ezért érdemes fokozottan figyelni náluk a szökésvédelemre! Látványos, sárgászöld színük és különleges életmódjuk miatt keresett fajnak számítanak a tapasztaltabbak körében. Ha elérték a 10-20 dolgozós egyedszámot, akkor egyből betelepíthetőek nyitott kémcsővel egy berendezett kifutóba vagy terráriumba, utóbbinál azonban ügyelni kell a megfelelő szökésvédelemre!
Csak tapasztalt hangyatartóknak javasolt faj!

Etetés: Mézzel és rovarokkal, esetleg gyümölcsökkel

Szaporodás: Eleinte lassan fejlődik a kolónia, sok türelmet és odafigyelést igényel. A kifejlett boly azonban már robbanás-szerűen növekedik, ha elegendő hely és élelem áll rendelkezésre, a kifejlett kolónia létszáma a többezer dolgozót is elérheti.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni.

Zusätzliche Informationen

Gewicht 0.025 kg
Größe 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

,

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

,

Telelő

Bewertungen

Es gibt noch keine Bewertungen.

Schreibe die erste Bewertung für „Oecophylla smaragdina (Weberameisen)“

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.