ANTSITE

International Ameisen Seite!

Cataglyphis aenescens

magyar neve: fekete fürgehangya
: 10 mm (polygyn)
🐜: 4 – 8 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 30°C
❄️: November – Március (5 – 8 °C)

Auswahl zurücksetzen

Cataglyphis aenescens

Beschreibung

Melegkedvelő, fürge, fényesfekete színű hangyafaj, talajban fészkel homokos területeken, sztyeppéken. Önálló államalapítású, többkirálynős (polygyne), dolgozóinál több kaszt is megjelenik (minor, media és major), tehát polymorf is. Ideális körülmények és sok protein mellett a kolónia dinamikusan növekszik. Agresszív területőrzők. Talajnak a homokot kedvelik, melyet jellegzetes kaparásukkal alakítanak kedvük szerint. Nagyon tiszta faj, területüket aktívan művelik, a szemetet száraz helyre pakolják a fertőzések megelőzése miatt. Látásuk jó, vizuálisan is képesek tájékozódni, ezért inkább nappal aktívak.  A kolónia egyedszáma a néhány száz dolgozót éri el csupán, ezért ideálisak közepes és nagy méretű formikáriumokba, akár élethosszig. Dolgozói a talajszinten magányosan vadásznak, de ha szükség van rá, segítenek egymásnak feldarabolni vagy hazacipelni a zsákmányt.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia meleg hatására gyorsan szaporodik, a nyári időszakban fűtés ajánlott! A kifejlett kolónia néhány száz főből áll.

Teleltetés: 5-8°C-on, November végétől Március végéig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

 

Zusätzliche Informationen

Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Telelő

1 Bewertung für Cataglyphis aenescens

  1. Valentin (Verifizierter Besitzer)

    Nekem kb. most 50-60 dolgozós kolóniám van. Elég mozgékonyak, jó mászók és aktívak, bár ha rovart vagy egyéb hasonló táplálékot adunk nekik, elég félénkek tudnak lenni, érdemes az orruk elé tenni inkább. Homokot vagy valami homokszerű anyagot tényleg érdemes beszórni nekik, (persze csak mértékkel) mert szeretnek „munkálkodni“ vele. Kezdőknek is tökéletes.

    Az AntsHungary pedig nagyon segítőkészek, minden kérdésre válaszolnak, csak ajánlani tudom őket 🙂

Füge deine Bewertung hinzu

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.