Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Aphaenogaster longiceps

magyar neve: ausztrál karcsúhangya
: 11 mm (monogyn)
🐜: 5 – 8 mm
🍽️: méz + magok + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Törlés

Aphaenogaster longiceps

Leírás

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású hangyafaj. A királynő és a dolgozók sárgásbarna színűek, testtartásuk jellegzetes, hosszú, két bütyökből álló potrohnyelükkel ferdén megemelve tartják a potrohukat. Ausztrália erdeiben kövek vagy holtfák alatt élnek, ezért a közepes vagy magas párát kedvelik. Fullánkos dolgozói főleg a talaj szinten keresgélnek, ritkán másznak magasabbra. Környezetüket aktívan alakítják. Tartása egyszerű, kezdőknek is ajánlott, aktivitása, látványos megjelenése, nagy mérete miatt közkedvelt és keresett hangyafaj.

Etetés: Méz illetve rovarok mellett adhatunk nekik időnként kis mennyiségben olajos magvakat is (pl.: dió, mogyoró, napraforgó), hogy meg legyen minden szükséges táplálékuk.

Szaporodás: Kezdetben lassan, később egyre gyorsabban szaporodnak. Első évben 30-40 dolgozót nevelnek, második évben már elérhetik a néhány száz dolgozós egyedszámot. A kifejlett boly meglehetősen népes, több ezer dolgozó is megjelenhet. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem igényel teleltetést.

További információk

Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Aphaenogaster longiceps” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.