Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Aphaenogaster iberica

magyar neve: ibériai karcsúhangya
: 8 mm (monogyn)
🐜: 7 mm
🍽️: méz + rovarok + olajos magok
💧: 50 – 70%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: November – Február (15°C)

Törlés

Aphaenogaster iberica

Leírás

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, dél-európai hangyafaj. A királynő és a dolgozók egyaránt hamvasfekete színűek. Testtartásuk jellegzetes, hosszú, két bütyökből álló potrohnyelükkel ferdén megemelve tartják a potrohukat. A természetben kövek vagy holtfák alatt élnek, erdőszéli területeken, ezért a közepes vagy magas párát kedvelik. Hosszú lábú, fürge dolgozói nagy területet képesek bejárni, és főleg a talaj szinten keresgélnek, ritkán másznak magasabbra. Környezetüket aktívan alakítják. Nagyobb méretű formikáriumban ajánljuk tartani, tartása egyszerű, kezdőknek is ajánlott hangyafaj.

Etetés: Méz illetve rovarok mellett adhatunk nekik időnként kis mennyiségben olajos magvakat is (pl.: dió, mogyoró, napraforgó), hogy meg legyen minden szükséges táplálékuk.

Szaporodás: Kezdetben lassan, később egyre gyorsabban szaporodnak. Első évben 30-40 dolgozót nevelnek, második évben már elérhetik a néhány száz dolgozós egyedszámot. A kifejlett bolyban néhány ezer dolgozó jelenhet meg. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: Enyhe teleltetést igényel, 15°C-on, November végétől Februárig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

További információk

Tömeg 0.025 kg
Méretek 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Aphaenogaster iberica termékről 1 értékelés

  1. PéterÁrpád

    Mikor lesz újra rendelhető?

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.