Mravenčí farma

Prodej mravenců, mravenčí farmy, nářadí

Tetramorium immigrans

3,000 Ft

magyar neve: gyakori gyepihangya
: 8 mm (monogyn)
🐜: 3-4 mm
🍽️: méz + rovarok + olajos magok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: November – Március (5-8°C)

Vyčistit

Tetramorium immigrans

Popis

Kezdőknek is ajánlott, egyszerűen tartható, önálló államalapítású, monogyn (egykirálynős) hangyafaj. Gyakori faj hazánkban, agresszív, és nagyon erős területőrzés jellemző rá. Ha valami betéved a területére, akkor összefognak és letámadják, erős rágóikkal és fullánkjukkal semlegesítik. Egyszerűen tartható, igénytelen, szapora faj, jól alkalmazkodnak a környezetükhöz, ezért kezdőknek is ajánlott a tartásuk. Egy dolgozókaszt jelenik meg náluk, a királynő és a dolgozók egyaránt barnásfekete színűek, a dolgozók ritkán vörösesek. Fészküket talajba ássák, kedvelik a nyílt, napsütötte élőhelyeket. Gyakran járdák repedéseibe is beköltöznek, fészekbejáratuk jellegzetes, könnyen felismerhető a kör alakban kihordott talaj darabokról. Jól tűrik a szárazságot. Tarthatjuk őket viszonylag száraz környezetben, néhány itatót elhelyezve, így nem fognak megjelenni a penészgombák és az atkák. Dolgozói főleg a talajszinten keresgélnek.

Tavasszal gyakran szemtanúi lehetünk területháborúiknak, ilyenkor az ébredező bolyok nagy számban kivonulnak a fészkekből és egymásnak esnek. Mivel tavasszal amúgy is gyakori az esőzés, ezért a néphagyomány erre mondja tévesen, hogy “a hangyák jelzik előre az esőt”.

Etetés: Cukor vagy méz illetve rovarok mellett adjunk nekik kis mennyiségben olajos magvakat is (pl.: dió, mogyoró, napraforgómag), hogy meg legyen minden szükséges táplálékuk.

Szaporodás: Meleg hatására gyorsan szaporodnak. Első évben 30-50 dolgozót nevelnek, második évben már elérhetik a néhány száz dolgozós egyedszámot. A kifejlett bolyban több ezer dolgozó is megjelenhet. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: November végétől Márciusig ajánlott teleltetni, 5-8°C-on.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Další informace

Hmotnost 0.025 kg
Rozměry 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Élőhely

,

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Teleltetés

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Tetramorium immigrans“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.