Mravenčí farma

Prodej mravenců, mravenčí farmy, nářadí

Temnothorax nylanderi

4,000 Ft

: 4 mm (monogyn)
🐜: 2,5 mm
🍽️: méz + rovarok + olajos magok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: November – Március (5-8°C)

Vyčistit

Temnothorax nylanderi

Popis

Kis méretű, egykirálynős (monogyn), önálló államalapítású hangyafaj, mely mindössze pár száz dolgozóból álló kolóniát alapít. Kis helyen is elfér hosszú távon az egész kolónia. A természetben kisebb gallyakba, fakérgek alá költöznek, ezért jól másznak, függőleges irányban is keresgélnek, és jól tűrik a szárazságot. A királynők és a dolgozók sárgás színűek, fejük és potrohuk kissé sötétebb. Tartásuk kezdőknek is ajánlott, azonban apró méretük miatt különös türelmet és odafigyelést igényelnek. Érdemes alaposan ügyelni a hangyafarm legapróbb réseire is, és vigyázni, nehogy beleragadjanak a vízpárába vagy a folyékony élelembe. Dolgozói félénkek, meghúzódók, kerülik a konfliktust más hangyafajokkal és rovarokkal, ezért kizárólag elhullott rovarokkal érdemes etetni őket, nem vadásznak élő eleségre. Végszükség esetén fullánkjukkal védekeznek, de ha tehetik, inkább elmenekülnek vagy elbújnak.

Etetés: Méz illetve rovarok mellett adhatunk nekik időnként kis mennyiségben olajos magvakat is (pl.: dió, mogyoró, napraforgómag), hogy meg legyen minden szükséges táplálékuk.

Szaporodás: Nem túl szapora faj, első évben mindössze 3-10 dolgozót nevelnek. második évben már elérhetik a 30-50 dolgozós egyedszámot. A kifejlett bolyban nagyjából 200 dolgozó jelenik meg. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: November végétől Márciusig ajánlott teleltetni, 5-8°C-on.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Další informace

Hmotnost 0.026 kg
Rozměry 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

,

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Teleltetés

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Temnothorax nylanderi“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.