Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Colobopsis leonardi

: 15  mm (monogyn)
🐜: 4 – 12 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 70%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Törlés

Colobopsis leonardi

Leírás

Nagy méretű, fában fészkelő, indokínai hangyafaj. Önálló államalapítású, egykirálynős (monogyn) hangyafaj. Polymorph faj, minor és major dolgozókkal (4 – 12 mm). Erős harapásuk mellett savazással védekeznek. Halott fák üregeiben fészkelnek, a major dolgozóknak és a királynőnek lapos, dugó-szerű feje van, mellyel képesek elzárni, és védelmezni a boly bejáratát. A kolónia indítása királynőről nehézkes, mindenképpen szűk keltetőfészek ajánlott hozzá, és a lárva adoptálás is sokat segíthet. Ezért inkább tapasztaltabbaknak ajánlott faj! 

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: Első évben legfeljebb 20-25 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 75-100 dolgozós egyedszámot. A kifejlett kolónia néhány ezer egyedből áll.

Teleltetés: Trópusi faj, teleltetést nem igényel.

További információk

Tömeg 0.025 kg
Méretek 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Colobopsis leonardi termékről 1 értékelés

  1. Krek András

    Nem rég érkezett egy királynő pár petével és egy dolgozóval.Könnyen tartható, szép hangyafaj potrohukon világos sárgás csíkokkal.Mindenkinek tudom ajánlani, ahogy ezt az oldalt is.😊

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.