Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Camponotus lianghuang

13,500 Ft

♛: 12 mm (polygyn)
🐜: 4 – 10 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 65%
🌡️: 24 – 27°C
❄️: –

Törlés

Camponotus lianghuang

Leírás

Többkirálynős (polygyn), önálló államalapítású, ázsiai hangyafaj. A neve egyelőre nem hivatalos, a hétköznapi neve kínairól fordítva „világossárga ácshangya” (亮黃弓背蟻). Mivel ez egy viszonylag ritka és csak az utóbbi évekből ismert hangyafaj, ezért keveset tudunk még róla, de ideális körülmények között dinamikusan szaporodik, tartása egyszerű, ezért kezdőknek is bátran ajánljuk. Már az első generációk dolgozói is meglehetősen bátrak és rátermettek, nem olyan félénkek mint a legtöbb Camponotus fajnál. Fában élő hangyafaj, ezért egyaránt tarthatjuk plexi vagy szivacsos fészkes formikáriumban is, jól alkalmazkodnak a szárazsághoz de a túl magas párát nem kedvelik. Királynője és dolgozói egyaránt látványos, sárgásvöröses színezetűek, a dolgozók a kifejlettebb bolyokban legalább kétféle méretben jelennek meg. A csúszós és az érdesebb felületeken egyaránt jól másznak.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás:  Bár többkirálynős faj, egy királynővel is gond nélkül alapít államot és szaporodik, nem feltétlenül van szükség több királynőre. Szapora faj, a kolónia már kezdetben is meglehetősen gyorsan fejlődik, ideális esetben az első hónapokban kinevelnek 5-10 dolgozót. A kifejlett kolónia néhány ezer dolgozóból áll.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni, az ideális tartási hőmérséklet nagyjából 25°C.

További információk

Tömeg 0.025 kg
Méretek 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

,

Élőhely

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Teleltetés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Camponotus lianghuang” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.