Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Camponotus festinus

magyar neve: borneói lóhangya
♛: 13 mm (monogyn)
🐜: 7 – 12 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 70%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Törlés

Camponotus festinus

Leírás

Kezdőknek is ajánlott, jól tartható, nem telelő, ázsiai hangyafaj. A királynő feketéssárgás színű, dolgozói barnásak, színváltozataik eltérőek lehetnek. Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, polymorf hangyafaj, tehát három dolgozókaszt jelenik meg náluk (minor, media, major). Dolgozói masszívak, erősek és szívósak. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Meleg hatására aktívabbak, és jelentősen gyorsabban fejlődnek. Gyorsan szaporodnak, több ezer egyedből álló kolóniát alapítanak és jól tűrik az átmeneti szárazságot. A királynő várható élettartama elérheti a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás:  Nagyon szapora faj, a kolónia már kezdetben is meglehetősen gyorsan szaporodik, ideális esetben az első hónapokban kinevelnek 5-15 dolgozót. Egy év alatt elérheti a kolónia az 1000 dolgozós egyedszámot. Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk, amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem igényel teleltetést.

További információk

Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Teleltetés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Camponotus festinus” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.