Camponotus fallax (ligeti lóhangya)

(5 vásárlói értékelés)
14,03

: 10 mm (monogyn)
🐜: 5 – 10 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 24°C
❄️: November – Március (5-8°C)

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású fényesfekete hangyafaj. Fészküket fába rágják bele,  jól tűrik a szárazabb élőhelyeket is. Jellegzetesen hosszúkás formájú hangyák, vöröses árnyalatú lábakkal. Polymorf, dolgozói három különböző méretben jelennek meg (minor, media, major). A kolónia egyedszáma a néhány száz dolgozót éri el csupán, ezért nem kell attól tartanunk, hogy túlnőnek rajtunk. Más hangyákkal szemben félénkek, meghúzódók, kerülik a konfliktust, nyílt harcok helyett általában inkább megfutamodnak. A fürge dolgozók jól látnak, időnként akár le is vetik magukat a faágakról, ha ezzel megmenekülhetnek a küzdelemtől. Táplálékforrásaikat nem őrzik, dolgozói magányosan keresgélnek. Szívós, jól tűri az átmeneti víz-, vagy táplálékhiányt. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás:
A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 10-20 dolgozót nevelnek, de a harmadik évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot.

Teleltetés: 5-8°C-on, November végétől Március végéig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

További információk

Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

,

Telelő

Camponotus fallax (ligeti lóhangya) termékről 5 értékelés

 1. Kassai-Schmuck Bence

  Könnyen tartható látványos hangyák, mindenkinek ajánlom aki egy kisebb kolónát szeretne!

 2. MANI

  MIKOR LESZ ÚJRA ELÉRHETŐ ?

 3. Deli Bence

  Nagyon jó faj kezdőknek. A dolgozói szemmel láthatóan sokáig élnek. Látványos nagy méretű hangyák, lassan, de látványosan fejlődnek. Nagyon érdekes, hogyha leveszem a polcról őket akkor a rezgések hatására felidegesednek és a potrohukkal kopogtatva riasztják társaikat.

 4. Papp András

  Első hangyáim. Csak ajánlani tudom 🙂 Minden kezdő hibáimat túlélték, én 6 dolgozóval rendeltem. Első fiasítást elfogyasztották(saját hibám miatt), viszont most már 2 hónap után 11-en vannak, rengeteg fiasítással. Egyszóval jól tűrnek, ha jól bánsz velük, nagyon hálásak! 😊

 5. Gyurcsány Fletó

  Szintén első hangyáim, 1 királynő + 1 dolgozó érkezett. Nálam lassan fejlődnek, 3 hónapja vannak nálam, most 5 dolgozó + Q a kémcső létszáma 🙂 de szépen alakul a fiasítás is.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük