Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Camponotus castaneus

magyar neve: gesztenyevörös lóhangya
: 16 mm (monogyn)
🐜: 7 – 12 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: –

Törlés

Camponotus castaneus

Leírás

Nagy méretű, fában fészkelő amerikai hangyafaj. A királynő és a dolgozók egyaránt egyedi, vöröses-sárga színűek. A bolyalapítás türelmet igényel ennél a fajnál, ugyanis a nagy méretű hangyák fejlődése jóval hosszabb petétől a dolgozóig, mint a kis méretűeké, ezért inkább tapasztaltabb hangya tartóknak ajánljuk.  Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, polymorf faj, tehát három dolgozókaszt jelenik meg náluk (minor, media, major), dolgozói nagyok, masszívak, erősek és szívósak. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Agresszív hangyák, harapásuk erős, azonban az emberre nem veszélyesek (nem képesek átharapni a bőrt). Fészküket holtfákba rágják bele, jól tűrik a szárazabb környezetet is. Meleg hatására aktívabbak, és gyorsabban fejlődnek, viszont a túl melegben hajlamosak lehetnek passzívvá válni. Dolgozói talaj szinten és a fák tetején egyaránt keresgélnek. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 10-20 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni!

További információk

Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Camponotus castaneus” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.