Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Camponotus auriventris

magyar neve: ezüstös lóhangya
♛: 13 mm (monogyn)
🐜: 6 – 10 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 70%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Törlés

Camponotus auriventris

Leírás

Kezdőknek is ajánlott, monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, polymorf hangyafaj, három dolgozókaszt jelenik meg náluk (minor, media, major). Dolgozói masszívak, erősek és szívósak. A királynő és a dolgozók egyaránt hamvasfekete színűek, testüket ezüst színű szőrök borítják, a dolgozók potrohán látványos, fényes ezüstös mintázat jelenik meg. A királynő potrohán ez a mintázat kissé sárgásabb árnyalatú. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Meleg hatására aktívabbak, és gyorsabban fejlődnek. Több ezer egyedből álló kolóniát alapítanak. Dolgozói veszély esetén a fejükkel kopogtatva riasztják társaikat. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 25-40 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk, amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni, de a téli időszakban, nagyjából Decembertől Februárig leáll a petézéssel. Ilyenkor nem érdemes fűteni, szobahőmérséklet ajánlott, azonban aktívak maradnak, és etetni is ugyanúgy kell őket.

További információk

Tömeg 0.025 kg
Méretek 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

,

Dolgozóméret

Dolgozó kasztok

Élelemigény

Páraigény

Teleltetés

Camponotus auriventris termékről 5 értékelés

 1. Adam (megerősített tulajdonos)

  A kiralyno melle 10 db dolgozot kaptam. Bar picit megijedtem, amikor a biciklis futar ledobta a taskajat az ajto ele es kivette belole a jeghideg dobozt, de nagyon jol volt csomagolva; a kiralyno es osszes dolgozoja tuleltek az utat.

 2. Burai Mátè

  A királynő mellè 7db dolgozót ès csomó fiasítást kaptam. Nagyon egèszsègesen èrkeztek.

 3. Márk

  Nekem amikor kihozta a postás kocsival de fordítgatja le föl hogy kije lehet én is meglepődtem én 7db dolgozóval kaptam de sajnos 1 hétre csak 3 db dolgozom marat meg nem tudom hogy miért haltak meg mert volt kajájuk vizük és most nagyon sok a fiasítás még egy bábom se kelt ki.

 4. Sándor

  Nagyon jól volt csomagolva, a királynő mellé kaptam 3 fiasítást.

 5. R. Gergely (megerősített tulajdonos)

  Nagyon jól be voltak csomagolva bombabiztosan. A királynő mellé kaptam 2 lárvát és 3 petét. látszik hogy törődtök az állatokkal!

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.