Camponotus auriventris

(2 vásárlói értékelés)

♛: 13 mm (monogyn)
🐜: 6 – 10 mm (polymorf)
💧: 50 – 70%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Kezdőknek is ajánlott, monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, polymorf hangyafaj, tehát három dolgozókaszt jelenik meg náluk (minor, media, major). Dolgozói masszívak, erősek és szívósak. A királynő és a dolgozók egyaránt hamvasfekete színűek, testüket ezüst színű szőrök borítják, a dolgozók potrohán látványos, fényes ezüstös mintázat jelenik meg. A királynő potrohán ez a mintázat kissé sárgásabb árnyalatú. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Meleg hatására aktívabbak, és gyorsabban fejlődnek. Több ezer egyedből álló kolóniát alapítanak. Dolgozói veszély esetén a fejükkel kopogtatva riasztják társaikat. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 25-40 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk, amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni, azonban a téli időszakban, nagyjából Decembertől Februárig leáll a petézéssel. Ilyenkor nem érdemes fűteni, szobahőmérséklet ajánlott.

További információk

Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozóméret

Dolgozó kasztok

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Camponotus auriventris termékről 2 értékelés

  1. Adam (megerősített tulajdonos)

    A kiralyno melle 10 db dolgozot kaptam. Bar picit megijedtem, amikor a biciklis futar ledobta a taskajat az ajto ele es kivette belole a jeghideg dobozt, de nagyon jol volt csomagolva; a kiralyno es osszes dolgozoja tuleltek az utat.

  2. Burai Mátè

    A királynő mellè 7db dolgozót ès csomó fiasítást kaptam. Nagyon egèszsègesen èrkeztek.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…