Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Camponotus aethiops

6,000 Ft

magyar neve: szőrös lóhangya
: 12 mm (monogyn)
🐜: 6 – 10 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 22 – 28°C
❄️: November – Március (5-8°C)

Törlés

Camponotus aethiops

Leírás

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, fényesfekete, melegkedvelő, szívós, szárazságtűrő hangyafaj, amely nagy méretű, több ezer egyedből álló kolóniát alapít. Polymorf, tehát dolgozói három különböző méretben fordulnak elő (minor, media, major). Agresszív hangyák, harapásuk erős, azonban az emberre nem veszélyesek (nem képesek átharapni a bőrt). Nagy méretű bolyaikat nyílt területeken a föld alá ássák, és gyakran méretes földkupacot építenek fölé a föld felszínére, amely összegyűjti a nap melegét. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Dolgozói önállóan keresgélnek, időnként éjjel is aktívak. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 10-20 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket. A meleg hőmérséklet jelentősen növelheti a szaporulatukat.

Teleltetés: 5-8°C-on, November végétől Március végéig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

További információk

Tömeg 0.025 kg
Méretek 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

,

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Teleltetés

Camponotus aethiops termékről 1 értékelés

  1. Tamás

    Tetszik ez a faj, kezdőknek is ajánlom kb 1 hónapja vannak nálam és vannak 10 en, (nem egy gyorsan fejlődő faj, de attól még nagyon szeretem őket) egy királynőt vettem, már eleve lárvákkal, bábokkal érkezett, gyorsan (pár nap alatt) kiszállították, nagyon rendes az Antsite csapata csak javasolni tudom őket! 😉🐜

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.