Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Aphaenogaster beccarii

magyar neve: hosszúlábú karcsúhangya
: 8 mm (monogyn)
🐜: 5 – 6 mm
🍽️: méz + rovarok + olajos magok
💧: 50 – 70%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: –

Törlés

Aphaenogaster beccarii

Leírás

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, ázsiai hangyafaj. A királynő feje és tora barnásfekete, potroha fekete. A dolgozók barnás színűek, testtartásuk jellegzetes, hosszú, két bütyökből álló potrohnyelükkel ferdén megemelve tartják a potrohukat. A természetben kövek vagy holtfák alatt élnek, ezért a közepes vagy magas párát kedvelik. Hosszú lábú, fürge dolgozói nagy területet képesek bejárni, és főleg a talaj szinten keresgélnek, ritkán másznak magasabbra. Környezetüket aktívan alakítják. Nagyobb méretű formikáriumban ajánljuk tartani, tartása egyszerű, kezdőknek is ajánlott hangyafaj.

Etetés: Méz illetve rovarok mellett adhatunk nekik időnként kis mennyiségben olajos magvakat is (pl.: dió, mogyoró, napraforgó), hogy meg legyen minden szükséges táplálékuk.

Szaporodás: Kezdetben lassan, később egyre gyorsabban szaporodnak. Első évben 30-40 dolgozót nevelnek, második évben már elérhetik a néhány száz dolgozós egyedszámot. A kifejlett bolyban néhány ezer dolgozó jelenhet meg. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: Trópusi faj, nem igényel teleltetést.

További információk

Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Aphaenogaster beccarii” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.